Yeni Google ChromeBook Pixel Laptop (MacBook Rakibi)

Yeni Google Chromebook Pixel'e ait fotoğraf. Bilmesem Macbook derim.

Chrome işletim sistemini duymuşsunuzdur belki, bir de Google amcamızın chromebook laptop muhabbetleri vardı. İşte şimdi iyice gözünü karartmış ve apple macbook rakibi olmaya iyice yaklaşmaya çalışmış. İlk bakışta keskin çizgilere ve geniş ekran laptoplardan farklı olarak daha dik bir ekran sunuyor. Ayrıca macbook gibi arka aydınlatmalı klavyesi var. Çoğu çizgisini macbook'tan almış diyebilirim. Chromebook özellikleri nelerdir işletim sistemi nedir işlemcisi ram'i nedir ekran çözünürlüğü nedir klavyesi nasıldır dokunmatiği nasıldır trackpad mi touchpad mi kullanıyor hafızası ne kadar google drive hediyesi mi var bunları yazımızın devamında öğrenebilirsiniz, buyrun içeri..
Chromebook Pixel Orjinal Anasayfası'na Gitmek İçin Tıklayabilirsiniz
Google Chromebook Pixel'in özellikleri şöyleymiş;
İşletim Sistemi: Chrome İşletim Sistemi
Ekran boyutu: 12.85 inç retina ekran
Çözünürlük: 2560x1700 (inç başına 239 pixel)
Ekran parlaklığı: 400 nit
İşlemci: 1.8 GHZ Çift Çekirdekli Core i5 işlemci
Ram: 4 GB
Ekran Kartı: Intel HD Graphics 4000
Ayrıca;
Gorilla Glass Çoklu Dokunmatik Ekran ve Arka Aydınlatmalı Chrome Klavye Cam Trackpad ile 720p HD Kameraya sahip olan chromebook bletooth 3.0 'a sahip. 2 adet usb portu 1 adet mini görüntü çıkışı destekliyor. Bunların yanında Hafıza kartı okuyucusu var, ne yazıkki ethernet girişi bulunmayan chromebook pixel Wifi 802.11a/b/g/n 2x2 kablosuz bağlantı destekliyor.

Bunların yanında chromebook pixel alanlara google 1 TB Google Drive hediye ediyormuş.

Fiyatı ise;
32 GB Wi-Fi Modeli: 1299 $ Dolar '
4G'li Modeli ise: 1499 $ Dolar'dan Nisan ayında satışa sunulacakmış.

Ayrıca bir dedikoduya göre chromebook android uygulamalarını da çalıştırabilecek diye bir dedikodu var.

Özelliklerinde bahsettiğimiz gibi Macbook ile karşılaştırma yapıp farkları nedir diye sorduğumuzda macbook'un geçenlerde satışa çıkardığı 13 inç retina ekranlı macbooklardan farklı olarak çözünürlükteki inç başına düşen 239 pixel'lik fark oluyor, apple bunu 227 pixel olarak kullanıma sunmuştu. Benzerliklerine gelince klavye aydınlatması ilk olarak dikkat çekiyor fakat bunu sony'nin vaio bilgisayarlarında da gördük. Ama klavyenin de bu kadar benzetilmesi garip.
Macbook'un daha kıvrak çizgilerinin yanında chromebook daha keskin ve net çizgilere sahip, ama ilk bakışta macbook'a görüntü olarak benzemediğini kimse söyleyemez sanıyorum.

Satış konusunda neler olacak bilinmez ama, benim gibi meraklılar chrome işletim sistemiyle birlikte dokunmatik ekranlı bir laptop'u çok merak ediyordur eminim.
Not: 2011 yılında ilk piyasaya sürülen chromebook'lar 100bin'den fazla satmıştı.
İşte Chromebook Pixel'den birkaç video;



Yorumum: Karakutu gibi bişey arkadaş, insan merak ediyor, ciddi duruşu dikkat çekiyor aslına bakılırsa. :-)

Yorumlar

  1. Bende Dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorum. Acaba uygun fiyatları bir laptop nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın Metin Yazarı; Eğer internette alışverişe güveniyorsanız ve yapıyorsanız, ben kesinlikle internetten alın derim. www.gittigidiyor.com bu konuda başarılı dükkanlara sahip sitesinde. Güvenilir satıcıyı profiline girip önce yorumlara ve kendisinden alışveriş edenlerin verdiği notlara bakın derim. Günlük indirimler ve fırsatlat oluyor, piyasanın çok altında değerlerle iyi laptoplar alabilirsiniz. Ücret konusunda sıkıntı yok daha güvenli olsun zaman konusunda da sıkıntım yok derseniz www.hepsiburada.com'u önerebilirim. Ama orası da tedarik süreci ve fiyat konusunda pek iyi davranmıyor diyebilirim. Yok internetten almam görüp yerinde bakmam lazım derseniz Teknosa'nın mail grubuna üye olun özel indirim günleri oluyo %50'lere varan indirimler yapılıyor. Bu indirimler sabah saat 10:00 'da başlıyor bir gün öncesinde de www.teknosa.com.tr 'de aynı şekilde saat 10:00 'da oluyor. Yine aynı şekilde bimeks veya gold mağazalarına bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi indirim günlerini takip edin. Ürün markası olarak da Apple, Lenovo, Dell, Asus, HP Bunlar gayet iyi markalardır. Saygılarımla. :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013

Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?