Facebook da #Hashtag Kullanacak!

Twitter’ın ortaya çıkardığı #hashtag fırtınası , Instagram’dan sonra şimdi de Facebook ile özdeşleşiyor. 

Facebook'un yeni tasarımı bugünlerde gündemdeyken gündeme bir de facebook'un twitter ve instagram gibi hasthtag kullanacağının haberleri bomba gibi gündeme oturdu. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Wall Street Journal'dan alınan son dakika haberlerine göre gündemin bu konusu gerçekleşebilir. Detaylar içeride.


Wall Street Journal’in haberine göre Facebook ‘un kurucusu ve CEO ‘su Mark Zuckerberg, Twitter ile yaşanan rekabeti kızıştırmayı hedefliyor. Twitter’ın başlattığı ‘hashtag’ uygulaması Facebook tarafından da kullanılacağı iddiaları sosyal medya gündemine oturdu. Twitter’da gündemin belirlenmesine yardımcı olan en önemli özelliklerden biri olan ‘hashtag’ ,zaten Facebook’un sahibi olduğu Instagram tarafından kullanılmaya başlanmıştı.Instagram’da da kullanıcıların zevklerini,hobilerini,bulmak istedikleri şeyleri kolayca bulabilmelerine yardımcı olan ‘hashtag’ ‘i Facebook uygulamaya başladığı takdirde ‘hashtag’ sembolüne tıklayan kullanıcıların benzer konu ve olayları listeleyip keşfetmeleri sağlanacak.

Graph Search ile ilgisi olabilir mi?
Ne zaman hayata geçirileceği belli olmayan hashtag uygulaması için Facebook’un hareketi geçtiği söyleniyor. Peki bu ‘hashtag’ uygulaması Facebook’un geçtiğimiz Ocak ayında uygulamaya koyduğu Graph Search dahilinde bir yenilik olması muhtemel mi? Graph Search , bildiğimiz üzre ortak özelliklerdeki arkadaşlarımızı veya herhangi bir konu üzerine arama yapabilmemizi sağlayan bir uygulama. Ancak Graph Search uygulamasında yorum özelliği eksik. Çoğu sosyal medya yazarına göre ‘hashtag’ uygulaması ile bu yorum özelliği eksiğinin kapatılması bekleniyor. Facebook yetkilileri şu anda açıklama yapmaktan kaçınıyor ancak  Facebook’un ‘hashtag’ uygulamasını hayata geçirmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: http://aristolog.com/facebooka-hashtag-geliyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013

Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?