Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?


Biraz önce annemle aramda geçen bir diyalog;
-Anne bloğuma hiç kimse girmese yine de en az xx kişi giriyor heee.
+Kim ne yapsın senin bloğunu, ne varda giriyolar?
-Android programları var ona gelmişler, mm sonra LG L5 root için gelen var, Fırat karikatürüne bakmışlar..
+Ee başka?
-He bi de imam bayıldı tarifi koymuştum ona gelmişler, ehe.
-Haşhaşlı börek tarifi koy haşhaşlı börek.
+Niye ona daha mı çok bakarlar?
-Yoo koy yinede.

Anneciğimin bu isteği -ya da önerisi mi bilmem- üzerine haşhaşlı börek (çörek diyen de var) tarifini sizlerle paylaşıyorum nasıl yapıldığını ne malzemeler gerektiğini birlikte öğreniyoruz. Buyrun içeri..


Malzemeler;


2 adet yumurta ( 1 adet yumurtanın sarısı ayrılacak üzeri için )

2 su bardağı ılık süt

1 adet Yaş Maya

1 kahve fincanı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı Sıvı yağ

Alabildiği Kadar Tam Buğday Unu.


İçi İçin :

1 su bardağı haşhaş ezmesi ( Katı kıvamlı oluyor )

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker



Hazırlanışı:

Öncelikle ılık süt ile maya eritilir.Toz şeker,Tuz ilave edilir.2 yumurta içerisine ilave edilir ,( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )

ve yavaş yavaş buğday unu ilave edilmeye başlanır.Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Ardından 30 dakika kadar mayalandırılır.

Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür.

Her parça tepsi büyüklüğünden merdaneyle un yardımıyla açılır.

Açılan hamurun her tarafına eşit bir şekilde sıvıyağlı şekerli haşhaş ezmesi karışımından sürülür.

Hamur rulo şekilde sarılır.Rulo şeklinde sarılmış hamur 4 cm aralıklarla dilimlenir.

Kesilen dilimler haşhaşlı ve kesilmiş yerleri yukarı bakacak şekilde yuvarlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. ( Ben yuvarla büyük boy borcamda yaptım.Tarif bu tepsi için tam geliyor )

Diğer hamurlarada aynı işlem uygulanır.Tepsiye dizilen haşhaşlı lokurların üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısı sürülür.10 dakika daha tepside mayalandırılır.Tepsi mayasıda gelince 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Üzerleri kızana dek pişirilir.

Afiyet Olsun..

Anne, yap da yiyekk daaa.. :)

Yorumlar

  1. Tarifinizi uyguladım süper oldu...ama bi dahaki sefere daha bol malzeme koymak gerek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013