Harlem Shake Dansı Nedir? Nasıl Yapılır? Sitenize Harlem Shake!

Harlem Shake Dansı Yapan Manyaklar

Şimdi bir de bu çıkmış. Gangnam Style'ın suyu çıkmasının ardından ne gelecek diye merakla beklerken şimdi yeni moda Harlem Shake? Harlem Shake Nedir, İlk Harlem Shake'i Kim Çıkardı? Dansı Nasıl Yapılır? Harlem Shake müziği nerden geliyor? Aslında uzun zamandır meşhur olan bu olay Türkiye'de de dikkat çekmeye başladı.
Şarkı eşliğinde dans eden insanların ardından web siteleri de Harlem Shake yapmaya başlamış. Bir websitesine sitenizin adresini yazıp Shake! butonuna tıkladığınız anda sitenizde tüm "<div" kodlarıyla kodlanmış olan bölümler dans etmeye başlıyor! Peki neymiş bu Harlem Shake bi içeri buyrun hepsini öğrenelim.

Harlem Shake, Baauer isimli birinin Harlem Shake adlı şarkısından geliyor aslında. Şarkı bu;



Bu şarkıya bir grup kafadar arkadaş grubu kendi aralarında bir video çekiyorlar. Videonun belli bir saniyesine kadar kalabalık olan arkadaş grubundan bir tanesi kafasına göre hareketler yaparken şarkının hareketlendiği kısımda görüntü bir anda değişiyor ve diğer sabit duran elemanlar kafalarına göre ayrı telden çalmaya oynamaya göbek atmaya sevişme hareketleri abidik gubidik danslar etmeye başlıyorlar. Yani aslında Gangnam Style 'da olduğu gibi belli bir dansı yok kafadan kopma olayı yani. O grubun videosu buymuş, yani ilk bunlar yapmışlar diyolar;



Arkadaşların şuandaki izlenme sayısı 9 Milyonu geçmiş durumda. Bunların arkasından patlamış gitmiş harlem shake videoları youtube'da.



Bu adresten hepsini izleyebilirsiniz: ( YouTUBE'da ara: Harlem Shake)

Olaylar Olaylar derken Bir site bu olaydan yola çıkarak kafayı kullanıyor ve patlatıyor bombayı. HSMAKER.COM adlı site internet alemindeki webmasterları webtasarımcıları site sahibi ya da blog sahibi olanları daha çok ilgilendirecek bir websitesi yapıyor. Bu sitedeki adres kısmına Harlem Shake yaptıracağınız sitenin adresini yazıyorsunuz ve Shake! dediğinizde siteye yönlenip div kodlu olan yerler Harlem Shake yapmaya başlıyor.

Aşağıdaki resme tıklayarak siteye gidebilir, kendi websitenize ya da blogunuza harlem shake yaptırabilirsiniz.
 Ben de dayanamadım ve LionKingx bloguma yaptırdım bi harlem shake. Böyle görünüyor TIK TIK. :)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013

Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?