Imam Bayildi Tarifi - Imam Bayildi Nasil Yapilir?


Gece gece acıktığımın bir göstergesi sanıyorum, her gece düzenli olarak saat 01.00 civarlarında acıkırım. Şuan da canım öyle bir imam bayıldı çekti ki böyle uff kıyması boll, sarımsaklı sıcacıkkk yanında da boll köpüklü koca bi bardan ayran! Ekmeği banıcam suyuna löp löp! Yemin ediyorum 2 patlıcan dahi olsaydı evde kalkıp yapıcaktım tarifine baktım pek de zor görünmüyor. Sizle de paylaşıyım belki acıkan vardır diye düşündüm, blogumun amaçlarına pek uymuyor ama aralarda böyle şeyler serpiştiricem sürekli. İşte o mükemmel imam bayıldı yemeğimizin tarifini sizlerle paylaşıyorum birlikte öğrenelim nasıl yapılırmış nasıl hazırlanırmış püf noktaları nelermiş neler gerekliymiş. Buyrun buyrun çekinmeyin içeri geçin..

malzemeler:
  • 5 patlıcan
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 kuru soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 7 sivribiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yarım demet maydanoz
  • 1 limonun suyu
hazırlanması:
  1. patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.)
  2. soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın.
  3. soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün.
  4. patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
portakalagaci.com'dan alıntıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013

Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?