DockView - HyperDock Alternatifi Windows 7 Aero Tarzı Önizleme


Şu Mac çok baba işletim sistemi fakat küçük küçük eksiklikleri elbet var, bunlardan birtanesi windows'daki hani açık olan programın logosunun üzerine gelince ufak bir önizleme penceresi açılıyor da tam ekran yapmadan görebiliyoruz da istediğimiz pencereyi tıklayıp açabiliyoruzya heh işte o olay mac imizde mevcut değil, bu özelliği ek uygulamalarla macbook'umuza kazandırabiliyorduk mesela hyperdock bu isimlerin en önde geleni hatta tekeli diyebilirim, fakat bu hyperdock denilen arkadaşı bir türlü crackleyemiyoruz arkadaş cracklesek bile bi süre sonra süre doldu diyip insanı çileden çıkartıyor ve uninstall yani kaldırmaya mecbur kalıyoruz. Biraz önce gezinirken hyperdock alternatifi bir programa denk geldim, DockView. Buyrun içeri neymiş ne değilmiş bir görelim..

DockView
Program yani uygulamamız basit bildiğimiz logonun üzerine gelince meselam safaride 2 tane ayrı pencere açtık bu pencereleri yanyana listeliyor veyahut finderımızda 3 tane pencere açık bunları listeliyor aynı şekilde not defteri takvim vs diğer bildiğiniz tüm uygulamalarda bu işlemi yapıyor. Girişte anlattığımz gibi hyperdock sıkıntılıydı problemliydi fakat bu problemin çözümü serial key crack vs aramaya gerek yok, dockview i kurdum ve gayet memnunum. Solda gördüğünüz gibi arkaplan rengi beyaz, fakat bu rengi değiştirebiliyorsunuz, isterseniz o an safaride kaç pencere açık olduğunu gösteren safarinin logosunun altında veya sağında solunda 1 2 3 gibi ufak bir simge belirtebiliyorsunuz.
Ayrıca CMD+Tab yaptığınızda bile önizleme özelliği geliyor en çok hoşuma giden bu oldu. Cmd+Tab neredeyse bir kabus gibi geliyordu bana aradığımı bulamıyordum. Uzun süre Windows Aero Temasına alışınca insan biraz zorlanıyor ama bu gibi yardımcı alternative yazılımlarla sorunu çözebiliyoruz.






Programın bir de tanıtım videosunu ekleyeyim daha iyi fikir almanıza yardımcı olur.
Not: İndirme Linkini Eklemeyi Unutmuşum, Buradan Buyrun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Acılı Arabiata Soslu Penne Makarna Yapılışı Tarifi

Kullandığım En İyi Masaüstü Wallpaper - Duvar Kağıtları 2013

Haşhaşlı Börek -Çörek- Nasıl Yapılır? Tarifi Nedir?